This is my life..

This is my life..
Cause this is my life, my friend..

21.4.10

Vart är sverige på väg?

Barnaga. Borttaget sedan länge, men fortfarande tycker folk det är okej att slå barn? Jag fattar det inte. Nyss tittat på:
http://svtplay.se/v/1947569/dokument_inifran/hon_ville_ju_inte_lyda_

En dokumentär om äldre människor, lärare, förbipasserande på gatan & föräldrar som slår barn. Vissa människor slog barn dom såg på gatan för "dom uppförde sig opassande" ?!?!?! Va?
Om jag går in på konsum & lappar till kassörskan för hon inte hälsar, är det okej då? Eller busschauffören, när han fräser för jag får springa, trots att han är för tidig iväg? Eller om jag sparkar på någon som inte plockar upp bajs efter sin hund? Vad skulle hända då?
I alla domar dom tog upp, blev resultatet detsamma: Ringa misshandel. Mestadels för det var "i uppfostringssyfte" (aga) eller för att eleven/ungdomen provocerat fram våld.. Men jag menar, vilken normalt funtad människa slår en tolvåring?? DET ÄR INTE NORMALT! Lärare, rektorer, fritidsledare, föräldrar..
Det fanns folk som demostrerade utanför rättsalar för dom tyckte att det var "löjligt". Det var ju BARA två örfilar, och slag med öppen hand Räknas egentligen inte. & dom blev minsann agade när dom var små, och nog hade dom inte tagit skada inte.. Förbannade jävla kärring&gubbjävlar! Hoppas någon jävel örfilar upp er i konsumkön imorgon!
Hur tror dom att det känns att vara tex 11 år, tycka själv man har roligt när man har snöbollskrig & sen får spö, av en person man aldrig träffat? Man lär ju känna sig så otrygg efteråt.. Plus att man har ont, och blir rädd. Skulle jag blivit iaf.

Nu säger inte jag att vuxna inte ska ha regler, men en människa som inte kan uppfostra sitt barn utan våld är misslyckad. Det är en människa som inte kan få sitt barn, den som ska älska en mest i världen, att respektera en. Det är jag som mamma som ska få min son att förstå vad som är rätt & fel. Det är jag som ska lära honom att man ska respektera andra människor (inte bara äldre) och att det är viktigt att känna med andra människor. Jag inser ju själv att utan en relation där vi kan kommunicera med varandra är detta svårt, men det är ju inte hans fel om jag misslyckas. Så vartifrån kommer rätten att slå honom om han inte lyder? Det är så fruktansvärt sjukt. Och att en anna vuxen människa då skulle ha rätten att slå min son? Då kan dom väl lika gärna slå mig?
Jag vill att min son ska respektera, och förstå, mig & regler jag sätter upp för honom. Men jag vill INTE att han ska vara rädd att få en smäll om han inte alltid har en bra dag.

Tycker iaf att ni ska titta på denna, ( http://svtplay.se/v/1947569/dokument_inifran/hon_ville_ju_inte_lyda_ )..
Nu ska jag kolla om de e någe vettigt på tv, sen sova tidigt!

XOXO

1 kommentar:

  1. du har så himla rätt mathilda! INGEN ska slå ett barn, tejpa ihop ungen o kastan på tippen säjer ja, men inga örfilar XD ahha, näe, skämt å sido, de e ett stort problem, men det är jobbigt o tänka på (därav skojet) men jag tror jag kopierar din text o lägger i min blogg (o hänvisar te din) för detta e nå som fler borde ta del av! får jag? ja gört så får du ringa om de inte e ok. love u, glöm inte mata raffe i helgen <3

    SvaraRadera